A postagalamboktól a napelem rendszerig

Gyerekként engem valósággal sokkolt az info, amikor megtudtam, hogy létezik a postagalambászat. Azt hittem, egy galamb csak egy sokak által megvetett lény lehet, a “nemesebbik” fajtájával korábban csak amerikai filmek esküvőin “találkoztam”. Lehet, kicsit alul is becsültem ezeket a különleges lényeket, mert nem néztem ki belőlük, hogy ilyenre képesek, és hogy egykor ez egy bevett szokás volt, sőt több országban a mai napig az maradt. Gyerekkoromból rémlenek még a napelem rendszerek, ahogy a vonatból figyeltem őket a háztetőkön, bár akkor nem tudtam sokat róluk – nem úgy, mint ma. Ebben pedig az egyik legnagyobb segítségemre a napelemrendszer.info volt. Akár a napelem teljesítmény (kW szerint), akár az árazás vagy a telepítés menete érdekel minket részletesebben, az oldalon belül megtalálhatjuk a választ minden felmerülő kérdésünkre.

Sokszor elég egy történés, egy kattintás, és megváltozik az életed, nálam ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy napelemes rendszerre váltok. A napelem teljesítménye természetesen az otthonom igényeihez lesz igazítva, mindezt pedig egy széles körű felmérés előzi meg, ami az adott helyszínt járja körül.

napelem teljesítmény

Azért is írtam ezt a bejegyzést, mert szeretném, ha minél több emberhez eljutna, milyen szuper dolog a napelem, és egyre többen egy ilyen rendszerben gondolkodnának – ugyanis hosszabb távon ez az egyik legfenntarthatóbb energiát termelő megoldás.